Szénmonoxid.hu webáruház ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! Tovább a pénztárhozTovább a pénztárhoz
  • Bezár
©Szénmonoxid.hu webáruház   ©2008 Minden jog fenntartva!Generator: AktivPortal
Ajánló

Már kapható!

Legújjabb Fire Angel szénmonoxid riasztó termékcsalád:

   Fire angel CO-9B               Fire angel CO-9D             Fire Angel CO-9X


"Velem nem történhet baleset,esetleg csak az ismeretlenekkel,vagy a szomszéddal"

Az ismeretlenek és a szomszéd pont ugyanezt gondolja!


Négyfős családot mérgezett meg a szén-monoxid

2013.02.05.

Négyen szenvedtek szén-monoxid mérgezést a napokban a Somogy megyei Hencsén.

A településen február 3-án este egy könnyűszerkezetes lakóépületben szabadult el a színtelen és szagtalan gáz. A tulajdonos elmondása szerint az egyik családtagja a fürdőszobában eszméletét veszítette, akit azonnal az udvarra vittek és értesítették a mentőszolgálatot. A sérült a szabad levegőn magához tért.
A helyszínre a szigetvári hivatásos tűzoltóság egységei és a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is vonult, kiérkezésükkor a lakók az udvaron és a nappaliban tartózkodtak. A tűzoltók a lakás helyiségeiben méréseket végeztek, amely során az egészségügyi határértéket lényegesen meghaladó koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz (szén-monoxid, CO2) jelenlétét. A tűzoltók intézkedtek arról, hogy a lakók elhagyják az épületet, lekapcsolták a fürdőszobában lévő gázüzemű vízmelegítőt és megtiltották annak további használatát, majd átszellőztették a lakást. A mentők a család mind a négy tagját kórházba szállították megfigyelésre.

Az elsődleges helyszíni szemle alapján nagy valószínűséggel szabálytalanul üzemeltetett gázkészülék okozhatta a problémát. A Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vizsgálati eljárást indított az ügyben, amelybe bevonja a kéményseprő-ipari szolgáltató szakembereit is.


Halálos szén-monoxid-mérgezés Borsodban

2013.02.03.

Egy középkorú nő életét vesztette, férjét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobád településen.

Egy középkorú házaspárhoz riasztották a mentőket Csobádra szombaton. A nő életét már nem tudták megmenteni, vélhetően már órákkal a mentők kiérkezése előtt életét vesztette. A ház emeletén tartózkodó férjét súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.


Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy család

Arany-Tóth Attila elmondta, hogy a Temesvári utca egyik családi házában feltehetőleg a gázüzemű fali vízmelegítő hibája miatt szaporodott fel a szén-monoxid.

A szegedi tűzoltók mellett a helyi önkéntes egyesület tűzoltói vonultak a helyszínre, gázkoncentrációt mértek, és átszellőztették a lakást – közölte a szóvivő.
Háromtagú családot mérgezett a szén-monoxidA szén-monoxid újabb áldozatai

2013.01.26. 

Ezúttal anyával és lányával végzett a láthatatlan gyilkos.


A középkorú nőre és kislányára a főváros 14. kerületében találtak rá szombatra virradó éjszaka.

A tűzoltókat és mentőket egy Bazsarózsa utcai ház földszinti lakásához riasztották. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Valics Dezső elmondta, a mentők többször újraélesztették az anyát és a lányát, de már nem tudták megmenteni az életüket. A nő hozzátartozóját kórházba szállították megfigyelésre.

A háromszintes épület első és második emeletének lakásaiban egészségre ártalmas koncentrációt mértek a tűzoltók, ezért kiürítették a házat. Nyolc lakót a katasztrófavédelem szakemberei az önkormányzattal közösen egy közeli szállodában helyeztek el. Ők várhatóan csak vasárnap térhetnek vissza lakásaikba, mert a gázművek és a kéményseprők vizsgálatát meg kell várniuk.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az eset kapcsán elmondta: az ilyen jellegű balesetek a gázkészülékek rendszeres ellenőrzésével, valamint szén-monoxid-érzékelő beszerelésével megelőzhetők.
A dömsödi ház fűtőberendezése okozta a bajt.

2013.01.24

Egy családi ház gáztüzelésű fűtőberendezése okozott könnyebb szén-monoxid-mérgezést Dömsödön szerda este. A háromtagú családot a mentők megfigyelésre kórházba szállították - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője a távirati irodát.

Spitz Alexandra hozzátette, hogy a tűzoltók a házat átszellőztették.Két emberrel végzett a néma gyilkos

2013.01.22

Egy nő és egy férfi az áldozat. Egy fiatalt kórházba szállítottak a baracsi családi házból.

Két ember meghalt, vélhetően szén-monoxid-mérgezés miatt egy családi házban Baracson – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A gázfűtéses családi házban egy nő és egy férfi vesztette életét, egy fiatalt pedig a mentők kórházba vittek.

A katasztrófavédelem a helyszínre hívta a gázszolgáltató szakembereit, és a kéményseprőket is értesítette.Anya és két gyermeke szenvedett szén-monoxid-mérgezést

2013. január 16.

A tahitótfalui család három tagját fővárosi kórházakba vitték, a lakást átszellőztették, az időközben hazaérkező apát pedig a fűtőberendezések átmeneti kiiktatására, illetve azok átvizsgáltatására kötelezték.

Szén-monoxid-mérgezés tünetei miatt szállítottak kórházba egy anyát két gyermekével tahitótfalui családi házukból - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője szerdán.

Spitz Alexandra elmondta, kedd este a Gát utcában lévő kétszintes családi házban tartózkodó asszonynak és gyermekeinek megfájdult a feje, s mivel felmerült a szén-monoxid-mérgezés gyanúja, mentőt hívtak.

Az időközben riasztott szentendrei tűzoltók a földszinti kazánnál az egészségügyi határértéket alig meghaladó, viszont az emeleti cserépkályha környezetében a határérték háromszorosának megfelelő szén-monoxid-koncentrációt mértek - tette hozzá a szóvivő.

A család három tagját fővárosi kórházakba vitték, a lakást átszellőztették, az időközben hazaérkező apát pedig a fűtőberendezések átmeneti kiiktatására, illetve azok átvizsgáltatására kötelezték - közölte Spitz Alexandra.Ketten meghaltak éjjel a Csillag lakótelepen

2013. január 15.


Két felnőtt és négy gyermek kapott szén-monoxid-mérgezést kedden éjjel Komáromban, a Csillag lakótelepen.

Stolczenberger Klára, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: a hatfős család egyik felnőtt és egyik gyermek tagját a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.Szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba vittek három embert Budapest XXII. kerületéből.

2013. január 14

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, a Vadász forduló egyik családi házából egy negyven év körüli férfit és egy nőt, valamint egy 13-14 év körüli gyermeket szállítottak kórházba.


Két felnőttet és három gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2013.01.14.

Egy kaposfüredi családi házból két felnőttet és három fiatalkorút szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt vasárnap - tájékoztatta Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 A riasztás a mentőktől érkezett a katasztrófavédőkhöz, hogy öt személyt kórházba kellett szállítani szén-monoxid-mérgezés gyanújával.

A kaposvári tűzoltók méréseket végeztek a helyszínen, amelynek során kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért átszellőztették az épületet. A családi házban egy légtérben egyszerre több tüzelőberendezés működött.

A katasztrófavédelmi igazgatóság vizsgálati eljárást indított az ügyben, amelybe bevonta a gázszolgáltató és a kéményseprő-ipari szolgáltató szakembereit is. A vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy szabályos volt-e a tüzelőberendezések működtetése egy légtérben - mondta a szóvivő.


Egy 18 éves lánnyal végzett a szén-monoxid


2013. január 10.


Egy 18 éves lány halt meg szerda este Győrött szén-monoxid-mérgezésben – tudatta csütörtök reggel a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A lány 21 éves barátjának anyja talált rá otthonában a két fiatalra. A fiút kórházba szállították, a lány életét azonban már nem tudták megmenteni a helyszínre érkező mentők.Két embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy nyíregyházi lakásból kedd este.

2013. Január 09.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltók kiérkezésekor a mentők már ápolták a betegeket, az elvégzett mérésekből pedig kiderült, hogy a lakásban magas a gázkoncentráció.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI-nek elmondta, mindkét ember csak könnyebb fokú mérgezést szenvedett.


Súlyos szénmonoxid-mérgezés Pécsen

2013. január 5.

A vízmelegítő hibája okozhatta a bajt, hárman lettek rosszul, mentők vitték el őket.

A kora esti órákban riasztották a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot egy pécsi társasházhoz a Vöröskereszt utcába, ahol három személy szenvedett súlyos szénmonoxid mérgezést.

A mérgezést szenvedett személyek között két gyermek is volt, őket a mentőszolgálat munkatársai ellátták.Fűrészporos kályha okozott szén-monoxid-mérgezést

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett két ember Heves városban szombat délután.

2013.01.05.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett két ember Heves városban szombat délután - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Antal Erika tájékoztatása szerint egyikük még ki tudott jönni a saját lábán a házból, másikuk azonban mozgásképtelenné vált, őt a mentők hozták ki. A katasztrófavédelem szakemberei műszeres méréseket végeztek a lakóházban a gázkoncentráció megállapítására, de sehol sem állapítottak meg kritikus szintet. Az épületet átszellőztették, így újra lakhatóvá vált.

A mérgezést a fűrészporos kályhából a lakótérbe áramló gázok okozták - tette hozzá a szóvivő.


2012. december 25.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak két eszméletlen embert Szombathelyen kedd reggel – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Nikoletta elmondta: a mentőktől érkezett a jelzés, hogy egy Nádasdy Ferenc utcai lakásban két embert eszméletlenül találtak, valószínűleg szén-monoxid-mérgezést szenvedtek. A szombathelyi hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre értek, védőruhában behatoltak a lakásba, kihozták a két embert, majd átadták őket a mentőknek – fűzte hozzá a zászlós.

A mentők súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba őket. A mérések szerint a lakásban magas, életveszélyes koncentrációban volt jelen a szén-monoxid – közölte Balogh Nikoletta.

Hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudolftelepen egy 68 éves férfi halálát okozta szén-monoxid-mérgezés.Meghalt egy férfi szén-monoxid-mérgezésben Borsodban

Szén-monoxid-mérgezés okozta egy 68 éves férfi halálát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudolftelepen.


2012.12.25.

Szén-monoxid-mérgezés okozta egy 68 éves férfi halálát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rudolftelepen - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája kedden az MTI-t.

A férfit hétfőn a kora esti órákban találták holtan a lakásán, hasonló korú feleségét pedig szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították.

A balesetet feltehetően a nem megfelelően működő fűtőberendezés okozta.


Életet mentett a szén-monoxid jelző

  2012.12.23.

A szén-monoxid jelző mentett meg egy pápai családot a mérgezéstől.

A Mézeskalács utca egyik családi házában jelzett a szén-monoxid mérő, a helyszínre érkező tűzoltók azonban még nem mértek szén-monoxidot a lakásban. Később a gázszolgáltató szakemberei viszont megállapították, hogy a kazán mégsem üzemel megfelelően, ezért leállították azt.
Egy nő meghalt, családtagjait kórházba szállították a mentők, miután szén-monoxid árasztott el egy budapesti családi házat. A tűzoltók vizsgálják az épületben működő gázkészüléket.

 

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy negyven év körüli nő szerda délután a főváros XV. kerületében. A család többi tagja kórházba került, az ő állapotuk azonban stabil - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

 

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója közölte, hogy az eszméletlen nőre lakásuk fürdőszobájában találtak rá családtagjai. A hozzátartozók a mentők irányítójának telefonon keresztül nyújtott segítségével elkezdték ugyan az kísérletet, de az eredménytelen volt.

 

Közben a többi otthon tartózkodó is fejfájásra, szédülésre kezdett panaszkodni, így egyértelművé vált, hogy szén-monoxid-mérgezés okozhatta a halálesetet. A mentők négy felnőttet - két férfit és két nőt -, valamint egy kisfiút és egy kislányt enyhe tünetekkel, de stabil állapotban megfigyelésre kórházba szállítottak - mondta  Győrfi Pál.

 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a Lenvirág utcai kétszintes családi házban a kiérkező tűzoltók életveszélyes mennyiségű szén-monoxid-koncentrációt mértek. Az épületet átszellőztették, a gázkészülék és az eset körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik.Szén-monoxid-mérgezés egy gyulai fitneszklubban

  2012. december 21. 

Visszaáramló égéstermék okozta a bajt.

Hárman kaptak szén-monoxid-mérgezést egy gyulai fitneszklubban - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t. A gázszerelők elsődleges visszajelzése szerint visszaáramló égéstermék okozta a bajt. A sérülteket enyhe gázmérgezés gyanújával szállították kórházba - mondta el Nagy Szilvia. Hozzátette: a szakemberek elzárták a gázvezetékeket.


Szén-monoxid-mérgezés Ócsán

2012-02-16 
Egy felnőtt és három gyermek lett rosszul a fűtőberendezésből kiáramló szén-monoxid miatt egy családi házban Ócsán csütörtök délután. A kivonuló dabasi tűzoltók átszellőztették a lakást, miután magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. A bent tartózkodó felnőttet és a gyerekeket a mentők megfigyelésre kórházba szállították.


Halálos szén-monoxid-mérgezés Szegeden 2012.02.16. 

 2012.02.16.

A Szeged24 információi szerint egy ember meghalt abban a szén-monoxid-mérgezésben, mely csütörtökön történt Szegeden.

Tátrai János a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta a Szeged24-et, hogy csütörtökön a szegedi Rév utca 32. szám alatti lakásban szén-monoxid-mérgezés következtében egy személy életét vesztette. A vizsgálat tart, a részletekről a későbbiekben ígértek tájékoztatást .

Újabb szén-monoxid-mérgezés, ezúttal Érden

2012.02.09.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy érdi nő csütörtök este lakásában, a mentők kórházba szállítottak - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője.


 
 Újabb halálos szén-monoxid-mérgezés

2012.02.07.

Egy asszony életét vesztette, három lánya pedig kórházba került reggel a Csongrád megyei Bordányban.


Meghalt egy szombathelyi lány szén-monoxid-mérgezésben

2012. február 08

A mentőktől érkezett a jelzés a szombathelyi tűzoltóság ügyeletére kedd éjszaka, hogy a Lovas utcában egy családi házban valószínűleg gázmérgezést szenvedett egy fiatal lány, akit a helyszínen próbálnak újraéleszteni - mondta el Dénes Károly, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. A tűzoltók kiérkezésük után még mértek szén-monoxidot a ház fürdőszobájában, ezért értesítették a gázműveket, miközben átszellőztették a lakást.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Budapesten

2012-02-06

Szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy 20 év körüli nő Budapesten, a VII. kerületben. A Dohány utcai lakáshoz riasztották a tűzoltókat, ők kihozták a nőt, de az életét már nem tudták megmenteni. A lakást a tűzoltók átszellőztették. A gázművek a baleset körülményeit vizsgálja.Szén-monoxid mérgezés Budaörsön: öten kerültek kórházba

2012.02.05.

Öten lettek rosszul egy budaörsi családi házban a fűtőberendezésből visszaáramló szén-monoxid miatt vasárnap – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Három gyerek kapott szén-monoxid mérgezést Magyarlakon

A családi házból egy 9 éves, egy 11 éves és egy 13 éves gyermeket szállítottak kórházba a mentők.

Forrás: MTI | 2012. január 06. péntek 09:18


Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők három gyermeket pénteken reggel a Vas megyei Magyarlak községből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A családi ház egyik szobájában egy vegyes tüzelésű kályha működött, az égéstermék valahogy visszaszivárgott a helyiségbe, ezért érezték magukat rosszul a szobában tartózkodó gyerekek - tájékoztatott Dénes Károly, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Hozzátette: a helyszínre a körmendi tűzoltók vonultak ki, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség; kiszellőztették a szobát, a gyerekeket pedig a mentők a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.

Az égéstermék visszaáramlásának okát vizsgálják.

Az MTI információi szerint az eset Magyarlakon a Hunyadi utca egyik családi házában történt, ahonnan egy 9 éves, egy 11 éves és egy 13 éves gyermeket szállítottak kórházba a mentők. A gyermekek az intenzív osztályon vannak, kezelőorvosuk elmondása szerint nincsenek életveszélyben, állapotuk kielégítő, már jól érzik magukat.

A tűzoltókat reggel 6 óra 47 perckor értesítette telefonon a gyermekek édesanyja, aki a reggeli ébresztéskor azt tapasztalta, hogy a gyermekek nehezen ébredtek és furcsán viselkedtek.


Három ember került kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt Budapesten

2011.11.23.

Három embert - két felnőttet és egy gyermeket - vittek kórházba szerdán a főváros XIV. kerületéből szén-monoxid-mérgezés miatt - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel.

A szóvivő elmondta: egy Kőszeg utcai társasházból kellett kihozniuk a mérgezést szenvedetteket.

A lakást a tűzoltók átszellőztették; a három embert megfigyelésre kórházba szállították - tette hozzá.


Tömeges szénmonoxid-mérgezés Budapesten

2011.11.22. 17:02

A mentők hat embert, köztük gyerekeket is kórházba szállítottak.

Tömeges CO-mérgezés Budapesten

A tűzoltókat kedd délután riasztották a XVI. kerületi Koronafürt utcába. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó parancsnokság szóvivője a Hír24-nek elmondta: többen kaptak szén-monoxid-mérgezést egy többlakásos házban.

A mentők végül három felnőttet és három gyermeket szállítottak kórházba. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkorházba vitték, egyikük állapota sem súlyos. A felnőtteket pedig az Erzsébet Kórház toxikológiai osztályára szállították, kettejük állapota súlyosabb.

A tűzoltók a helyszínen igen magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, így az épületet alaposan átszellőztették. A problémát valószínűleg a kémény meghibásodása okozhatta – tette hozzá a szóvivő.


Szén-monoxid-mérgezést kaphatott egy pékség két dolgozója

2011. 11. 15., 10:07

A balesetet valószínűleg a gázkazánból szivárgó szén-monoxid okozta.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállították kórházba egy tiszavasvári pékség két dolgozóját - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete kedden.

A 35 éves férfihoz és a 40 éves nőhöz rosszullét és ájulás miatt hívták ki a mentőket, akik gázmérgezésre gyanakodtak, ezért értesítették a tűzoltókat. A balesetet valószínűleg a gázkazánból szivárgó szén-monoxid okozta, a pontos okokat szakértő bevonásával vizsgálják.


Halálos szén-monoxid mérgezés Budapesten

2011.11.15. - 06:34

Egy ember meghalt szén-monoxid mérgezésben Budapesten a VI. kerületi Hajós utcában hétfőn éjjel - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó parancsnokság szóvivője az MTI-vel.

 Tájékoztatása szerint magas szén-monoxid értéket mértek egy lakásban, ahol egy holttestet találtak.

Szénmonoxid mérgezés Veresegyházon
2011-11-14 10:11:00

Egy felnőttet és egy gyermeket szállítottak kórházba megfigyelésre abból a veresegyházi családi házból, amelyben szén-monoxid került a levegőbe hétfőn. A gyermeket a fővárosi Heim Pál, a felnőttet, egy férfit az Erzsébet kórházba vitték mérgezés gyanújával, állapotuk kielégítő. A mérges gáz valószínűleg a helytelenül bekötött kazánból került a levegőbe.

Szén-monoxid-mérgezés Monoron - hárman kórházban
 
2011.10.30. 10:04

Egy nő és két gyermek szenvedett enyhe fokú szén-monoxid-mérgezést monori lakásukban vasárnapra virradóra a kéményből visszaáramló gáz miatt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Szabó János elmondta, hogy vélhetően a kandalló kéményében lecsapódott korom, illetve az e-miatti tökéletlen füstkiáramlás áll a mérgezés hátterében.

A felnőttet és a két gyermeket kórházba szállították.


Ölt a szénmonoxid Derecskén

2011-10-19 09:39:00

Meghalt a kórházban szerdára virradó éjjel az a derecskei asszony, aki hétfő este az otthonában a férjével együtt szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A 61 éves nőt hétfőn életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol keddre válságossá vált az állapota; az asszony éjfél előtt nem sokkal meghalt. A nő 65 éves férje enyhe mérgezést szenvedett, őt kedd reggel hazaengedték. A balesetet feltehetően a gázkazán meghibásodása okozta.

Szén-monoxid-mérgezés okozta két ember halálát Szigethalmon

A katasztrófavédelem szerint feltehetően egy hibás gázkészülék miatt következett be tragédia Szigethalmon.

Egy tizennyolc és egy húszéves fiatalember holttestére talált egyikük hozzátartozója a Pest megyei Szigethalom egyik házában - mondta szombat délután Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Hozzátette: a rendőrség megkezdte a helyszíni szemlét, várják az elsődleges orvosi véleményt. Loch Erika, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pedig azt mondta, a két fiatal feltehetőleg - egy hibásan működő gázkazán okozta - szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A kiérkező szigetszentmiklósi tűzoltók a helyszínen magas gázkoncentrációt mértek, a családi házat átszellőztették.

Szénmonoxid-mérgezés Vecsésen

2011. október 9., vasárnap 10:51

Fatüzelésű cserépkályha okozott szénmonoxid-mérgezést Vecsésen egy családi házban vasárnap. A mentők két felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba megfigyelésre – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem.


Loch Erika szóvivő elmondta: a katasztrófavédelem munkatársait reggel riasztották. A helyszínre a monori tűzoltók érkeztek ki, átszellőztették a házat, és a koncentráció már visszaállt az egészségügyi határértékre.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy könnyű mérgezés gyanújával két gyereket a Heim Pál kórházba, két felnőttet az Erzsébet kórházba vittek be megfigyelésre.


Ajánlom figyelmükbe a következő weboldalt:

www.termomaxalkatreszek.hu

A weblapon találhatóak Termomax új alkatrészek akár raktárról is.Üdvözlöm!

Mondataimat nem a szokásos szavakkal kezdem, hogy milyen hatásai vannak a szénmonoxidnak, milyen tünetei és mennyi mérgezés van egy évben Magyarországon. Ön már valószínű, hogy erről tájékozódott. Amennyiben kérdései lennének kérem olvassa el a szénmonoxid hatásai és Gyakran Intézett kérdések( GYIK) oldalunkat.  Weboldalunkon különböző szénmonoxid jelző, riasztó, érzékelő készüléket vásárolhat meg online. Lehet, hogy most összezavartam? Három különböző néven jelenítettem meg a készülékeket. Semmi különbség nincs a három meghatározás között. Azt, hogy Ön melyik készüléket válassza ki kínálatból a GYIK oldalon rátalál a válaszra, ehhez még hozzá jön a anyagi oldal, hogy Ön mennyit szán a készülékre.

Javaslom, hogy ne az árát nézze, hanem a tudását, garancia idejét. Általában egy készülék 4-5 évig üzemképes majd feladja szolgáltatását. Ilyenkor új készüléket kell vásárolni. Érzékelő szondát nem lehet hozzá kapni. A gyártók ezeket a készülékeket labor körülmények között tesztelik.

Azt mondja, hogy Ön nem áldoz pl.15.000ft-ot egy készülékre. Fent említettem, hogy egy készülék 4-5 évig üzemképes, de válasszuk a 4 évet. 4x365 nap= 1460 nappal ezt osszuk el a készülék árával.15.000ft:1460= ~10. A végeredmény hihetetlen Önnek naponta 10 forintjába kerül a biztonsága! Érdemes ezért az összegért kockáztatni?

Javasoljuk, hogy gázkészülékét minden évben nézesse át szakemberrel és a készüléket tisztítsák is ki, ne csak felületes munkát csináljanak.

Most pár lépésben leírom egy készülék karbantartását.pl Fali cirkó.

1, A készülék szétszerelése burkolat levétele égőtálca kiszerelése, elektródák tisztítása.
2, Az égőtálca tisztítása kompresszorral vagy vízzel.
3, A hőcserélő tisztítása kefével, szükség szerint kiszerelni, savazni esetleg csere amennyiben már a lamellák összeégtek.
4, A készülék teljes tisztítása porszívóval.
5, Turbós készülék esetén a ventilátor tiszítása.
6, Tágulási tartály előtöltési nyomás ellenörzése.
7, A készülék összeszerelése.
8, A legfontosabb egy újbóli beszabályzás, mérés, ellenörzés. Gázszivárgás és környezeti szénmonoxid mérés műszeresen.


Utoljára megnézettek
Akció
Közösségi oldalak

Bezár X
Cégadatok:Dr. Gáz Bt.
Cégjegyzék:Cg:13-06-035181
Adószám:20560719-213
Bankszámla:11793007-29902815
Telefon:
Telefon:+36303375107
Email:info@szenmonoxid.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 2360 Gyál, Viola u. 7.

Telefonos ügyfélszolgálat: H-P-ig 08-17h-ig

Bezár X

FEL